אותה גברת באדרת מפוארת

איך זה שכבר חלפה שנה?? אני זוכרת כל כך בבירור, כמה התרגשתי לקראת המסיבה שערכנו. כמה חיכיתי שהערב יגיע וכולם יתקבצו יחד. שבועות קודם לכן תכננתי עד לפרטי פרטים, את המאפים, הלביבות, הסלטים והקינוח. יומיים תמימים עמלתי במטבח וכמה מהר הכל הסתיים. אחד החגים שאני אוהבת במיוחד, מאז הפכתי לאם – חג החנוכה.

כשהבנים היו קטנטנים (כמה שאני לא אוהבת את המשפט הזה! איך הוא שם דגש על הזמן שחלף ועל זה שאני רק הולכת ומתבגרת. אני?! האינפנטילית..) ומפאת כל הטיפולים הרפואיים, היה די מאתגר לקחת חלק במאורעות שסבבו את החג היפה הזה (ולא רק אותו). בעיות של נגישות, צורך בהתאמות ולו כדי שאפשר יהיה להעניק ליקרים לי שעה או שתיים של הנאה, בפעילות כזו או אחרת. מיותר לציין כמה שזה הפריע לי ליהנות איתם, ולו מפאת הטרחנות של כל הביורוקרטיה.

whatsapp-image-2016-11-22-at-21-31-58

אני לא יודעת מי נהנית יותר, הפרחחית או אני…

ואז נולדה הדרדסית. ולא רק שמצאתי את עצמי חווה את האימהות כאילו מחדש (עשר שנים הפרש, בינה לבין אחיה, גיבור הסנדוויץ' שלי, הם די והותר זמן כדי לשכוח דבר או שניים) אלא שפתאם, אין צורך בנסיעות בין בית חולים כזה לאחר, מסעות ניתוח ושיקום, או טיפולים מייגעים! אפשר לטייל לגן המשחקים אחר הצהריים, כשגרה ואפשר לחוות ולמצות את החגים עד תומם. וכמו בכל חג, אני האינפנטילית, נהנית יחד עם הפוחזת, להיערך ולהצטייד.

ערכות יצירה לכבוד החג – בין אם היכולות הכלכליים שלכם מדודים, או שאתם פשוט מעדיפים להיות מחושבים עם ההוצאות (אנשים כלבבי!) לא חייבים להשתגע עם ההוצאות. עשו לכם בילוי משותף ובקרו עם הילדים, באחת מחנויות הסטוק הקרובה. תמצאו שפע של ערכות יצירה מקסימות. כאלו שיסייעו לכם להעביר זמן משפחתי מהנה ויותירו אתכם עם מזכרת חג מוצלחת. העלויות נוחות והשפע אינסופי. מעבר לחוברות הצביעה וההדבקה, הקיטים להרכבה והכנה של סממני החג, בחרתי השנה להכין עם הקטנטנה חנוכייה מקורית. רכשנו בלוק עץ בצורת פרח, צבעים, מדבקות, קנים וכד ואחרי שנבלה יחד ערב יצירתי, תהיה לנו חנוכייה מיוחדת משלנו, בה נוכל להדליק את נרות החג.

motek16-500

המופע עדיין לא התחיל להציג וכבר מכירים פה את כל המילים

הצגות ומופעי חג – ומזה יש באמת לא מעט. אני מודה שבנישה הזו, אני מעט חלוקה. התכנים. ברור לי שהמציאות הנוכחית, אפילו יותר מבעבר, מונעת על ידי כוכבי ילדים ומדיה דיגיטלית. אני חווה את זה כמעט בכל יום בשנה. ועדיין, חשוב לי מאד לחשוף את הילדים לתכנים פחות מעוררי מחלוקת. להצגות של פעם, כשההורים שלנו היו לוקחים אותנו להצגה שמספרת על החשמונאים ועל נס פח השמן (נכון שאני לא חיה בארץ לעולם לא??) וכאלה, כמעט ואין. וזו הסיבה שממש התלהבתי כשנוכחתי ללמוד על המופע "מותק של פסטיבל". בין אם זו החיבה שיש לי אל היוצרת הישראלית, כלת פרס ישראל, נורית הירש, החיבור שיש לי אל השירים שלה, עוד מילדות והעובדה שבסופו של דבר, מה שאני באמת רוצה זה שהילדים שלי ישמרו על הזיקה אל המדינה שלנו. אל ארץ ישראל.

מאכלי החג – החלק שמקשר אותנו כמעט לכל חג יהודי (כמו יום כיפור, שאז אנחנו מפנטזים על כל המאכלים שיש…) ובכלל. ומאידך, החשיבות המיוחדת שיש לנושא התזונה, בבית שלנו, במיוחד מאז חלה בכורי היקר לי ואני מקפידה אפילו יותר על נושא התזונה. אז למרות שאין מצב שמוותרים אצלנו על סופגניות, החלטתי להקדים ולרקוח מתוקה עגלגלה ובריאה יותר. ומאחר ואני נהנית במיוחד לשתף אתכם, דאגתי לכם גם למתכון!

whatsapp-image-2016-11-22-at-21-31-58-2

אין בריאה מהוורסיה הזו!

סופגנייה – הגרסה הבריאה

500 גרם קמח כוסמין לבן
1/3 כוס קמח כוסמין מלא
1 כף שמרים יבשים
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
200 מ"ל מיץ צפוזים סחוט
100 מ"ל מים פושרים
גרידה מחצי לימון
קמצוץ לימון

לקערת המערבל, נכניס את שני סוגי הקמחים, את השמרים היבשים ואת אבקת הסוכר. נפעיל את המערבל במהירות איטית ונוסיף את החמאה והביצה. כעת, נגביר מעט את המהירות ונוסיף את הנוזלים ואת גרידת הלימון. ברגע שמתחיל להיווצר בצק, נוסיף את המלח ונמשיך לעבד משך כשבע דקות נוספות. נעביר את הבצק לקערה ששומנה קלות, נכסה ונתפיח משך כשעה. כעת, נעביר את הבצק אל משטח עבודה ששימנו ממש מעט ונחצה אותו לשתיים. כל מחצית נחלק לשלוש ואז, שוב. סה"כ, יהיו לנו 12 פיסות בצק, אותן נפחוס ונכדרר. את עיגולי הבצק נסדר בתבנית האפייה, על גביי נייר אפייה, נכסה ונניח להן לתפוח משך כחצי שעה.

בינתיים, נדאג לחמם היטב, ממש עד כדי רתיחה, 2 ליטרים של מים בסיר, יחד עם 3 כפות סילאן. בתום ההתפחה, נעביר את הכדורים, בזה אחר זה, אל הסיר, למספר שניות, תוך כדי שאנחנו הופכים כל כדור, כדי שיטבול משני צידיו. את הכדורים נשיב אל התבנית, ע"ג נייר האפייה, נמרח בביצה טרופה ונאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס, למשך 25 דקות.

אצלנו בבית, לא מחבבים סופגניות ממולאות ולכן, אני מכינה ציפוי המורכב מ 200 שוקולד חלב, 1/4 כוס חלב וכף של רום, ממיסה במיקרוגל בפולסים ואז, ניתן בקלות ממש, לטבול כל סופגנייה ולקשט על סמך הדמיון של כל אחד. ושיהיה לנו חג של אור ושנה של ניסים ונפלאות!

whatsapp-image-2016-11-22-at-21-31-58-1

שוקולד. ואז רק עוד קצת שוקולד. 

מודעות פרסומת