לביבה לא מפונקת

אל תכעסו עליי, אבל יש לי ילדים נדירים. באמת. הם מחליפים בעצמם את המצעים, דואגים לכבס את הבגדים שלהם (ועל פי רוב, הצבעים לא עוברים מבגד לבגד), אם אני אזכיר להם מספיק פעמים, לפני שאני פורשת לשינה, הם ידאגו להעלים ראיות מהחגיגות שמתרחשות בבית, אחרי שאני נרדמת והם אוכלים כ-ל מה שאני מבשלת להם.

הם לא עושים פרצופים, גם כשאני מאתגרת אותם במיוחד ומגישה אל השולחן, סיר עם תבשיל של שומר ופולי סויה, לצד קציצות העוף (שהם מאד אוהבים). אף אחד לא מעקם את האף, כשאני מחליטה לבשל כרוב מאודה והם אפילו מתלהבים, כשהם נכנסים הביתה וניחוחות של נתחי כבד בריבת בצל ממלאים את הבית (אחד המאכלים האהובים על יורש העצר האלוף שלי).

ודווקא בגלל כל זה (אבל ממה לא רק), אני הכי נהנית לפרגן להם ולפנק אותם, מדי פעם, במה שאחרים עשויים להגדיר, כג'אנק פוד. כמובן שאני דואגת להשתמש בחומרי הגלם הכי מובחרים שאני מוצאת ומצליחה להמיר 90% מהמרכיבים לכאלה שקצת משבשים את החלק של הג'אנק מהפוד, אבל עדיין..כשהבנים נכנסים הביתה, בסוף יום לימודים ומגלים קציצות המבורגר בשרניות ועסיסיות, שעשר דקות קודם לכן, עדיין רחשו על הפלאנצ'ה הלוהטת, השכנים לא רק מריחים את הניחוחות, אלא גם שומעים את צווחות השמחה.

אחת המנות שהילדים אוהבים לנשנש בימים שבהם אנחנו עושים מנוחה מבשר, הן קציצות הטונה שרקחתי במיוחד כמחוות פינוק לחובבי הדגים שלי (אמרתי לכם שהם אוהבים הכל), אבל גם קציצות מארבע קופסאות של טונה, הניבו כמות שלא סיפקה את תאבונם של גיבורי העל שלי.

PhotoGrid_1447602910356

מכאן, הדרך לאאוריקה הקולינרית שלי, הייתה די מהירה. כל מה שהייתי צריכה, זה להוסיף עוד כמה מהאהבות הקולינריות של הפוחזים ולקבל ארוחת צהריים שהשאירה לי כלים נקיים 🙂

20151112_122448לביבות של פינוק

3 קופסאות טונה, מסוננות היטב
3 כפות מיץ לימון סחוט
4 יחידות תפוחי אדמה, בינוניים, מבושלים
3 ביצים
4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
3 כפות גדושות קוואקר דק
1/4 כוס עלי עירית קצוצים דק
מלח
פלפל שחור

בקערה, מועכים את תפוחי האדמה למחית. חשוב להקפיד שלא להגיע למרקם חלק מדי מדי. אם המרקם יהיה מעט גבשושי, יהיה כיף הרבה יותר לאכול. מסננים היטב את הטונה. מוסיפים כף של מיץ לימון לכל אחת מן הקופסאות ומפוררים היטב את הטונה. מוסיפים את הטונה המפוררת אל הקערה ואת הביצים ומערבבים מעט, עד שהביצים נטמעות במחית תפוחי האדמה והטונה. מוסיפים אל הקערה את שאר המרכיבים ומערבבים שוב, רק עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים את הקערה בצד, למשך כרבע שעה.

20151112_140622מחממים במחבת, שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים מן התערובת כדורים בקוטר של כארבע סנטימטרים (אפשר ואפילו רצוי, להיעזר בשתי כפות) ומעבירים אל השמן החם. בעזרת גב הכף, לוחצים מעט על כל כדור ומשטחים אותו קלות. מטגנים את הלביבות עד להזהבה, הופכים ומשלימים טיגון. מעבירים את הלביבות אל צלחת הגשה, על גביי נייר סופג ומקווים שתישאר לכם לפחות לביבה אחת..

מודעות פרסומת