על בצק שמרים וגבינה נטולת ייסורי מצפון

אחת לכמה זמן, מתנפלת עליי המוזה הקולינרית. היא מגיעה בלי להתריע ממש. זה עשוי להתחולל, תוך כדי שאני מדיחה את הכלים (ברור הרי שזה יבוא, כשאני מנסה להשליט סדר וניקיון במטבח), אבל לעיתים קרובות מדי ובאופן מופרע אפילו יותר, כשאני מנסה להתנתק מהעולם ולהתחבר לזרם המים החמים, במקלחת. אני אוהבת כשזה קורה. זה כמו הכרזת עצמאות של הנפש שלי, שאומרת לי "מותק, הכל רגוע, השגרה חוגגת, אז החלטתי לפרגן לך רוח יצירה (רק אל תתלהבי מדי).."

הפעם זה הגיע, אחרי סשן אנטיביוטיקה סוריאליסטי במיוחד, כשהגוף שלי, עשה דווקא לנפש והודיע לה "גברת – תרגיעי! לא מוזה ולא נעלי בית. תנוחי." אז נחתי. ואז סיימתי לנוח (כמה כבר אני מסוגלת להינמק במיטה?!) ואז חזרתי לעצמי. והמוזה שוב באה. והיא מצאה זמן לא רע להגיע. ממש עוד מעט, מגיע ה-חג האהוב עלי: שבועות.

הקרניבורים, מקבלים התייחסות לא מעטה. יש להם אפילו תואר משלהם, לחובבי הבשר. יש להם עם שלם שהנחיל רטבי השרייה מעוררי מיצים וגסטרונומיה שראשיתה עוד בימים שבהם אפילו את העגל ציפו בזהב. אבל מה איתנו, מעריצי הגבינות ומוצרי החלב??? בשעה שלהם יש אינספור הזדמנויות לשליפת המנגל, אנחנו נאלצים להסתפק בחג אחד. אבל איזה חג!

מה שעודד אותי להפוך את המטבח שלי, היה גילוי גבינת השמנת "נפוליאון", שעשתה אאוטינג בגרסא מופחתת קלוריות (16% לגבינת שמנת זה אדיר! במיוחד כשהטעם נותר נפלא, כפי שהיה בוורסיה המקורית שלו) ובטעם חדש, שדרש את התייחסותי. אז נכנסתי לממלכה שהיא רק שלי בבית ולא יצאתי עד שהיו לי שני בצקים חדשים. כל כולם שלי! בצק אחד למאפה מתוק והאחר…לעילוי מלוח. ובגלל שאני עובדת ממש חזק על להפוך לבנאדם טוב יותר, החלטתי להיות נחמדה ולשתף אתכם. אין! אני בטוח מקבלת על זה וויקאנד בפרדייס…

11208992_10153229591389774_2003344391_n

עכשיו אני יכולה להרגע ולנוח!

בצק גבינה שמרים (כן כן. הגבינה כבר בבצק!)

אז מרוב עודף בהשראה, יצאו לי שני סוגי בצק. כשהתחלתי, זרמתי כמעט מיד עם הגרסא המתוקה. יש אינספור וורסיות לבצקי שמרים, אבל מעולם לא נתקלתי בבצק שמרים שמשלב בתוכו גבינה (ומי שמגלה אחרת, נא לסור אל לשכתי..) זה ישב לי..מהדד, בחלק האחורי של התודעה, ממתין בסבלנות לצוף ולקבל מענה. ואז – קיבל. עם הגרסא המלוחה, עבדתי מעט יותר. היה חשוב לי לשמור על יחסי כוחות של טעים וגם בריא. אני חושבת שהצליח לי לא רע. אתם תחליטו.

בצק גבינה שמרים – הגרסא המלוחה:

500 גרם קמח
1 כף (15 גרם) שמרים יבשים
1 גביע (225 גרם) גבינת "נפוליאון" פלפלים ופפריקה (מופחתת שומן, 16%)
40 מ"ל שמן זית
1 ביצה
2 כפיות סוכר חום / סילאן
1 כף גדושה שבבי בצל
קמצוץ מלח
לקערת המערבל, מכניסים את כל החומרים, למעט המלח. מפעילים את המעבל, במהירות איטית, למשך כשתי דקות, עד לראשית היווצרות פירורים. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות בינונית וממשיכים לעבד, כשמונה דקות נוספות. הבצק יתגבש ליחידה אחת ויפרד מדפנות הקערה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים, עד להכפלת הנפח. כשעה. הבצק מוכן לעבודה.
10443746_10153229425989774_91086706_n

הקסם מתרחש…

ומכאן…לרעיון שלי: מיני לחמניות שמרים גבינה ממולאות
2 תפוחי אדמה מבושלים. קלופים ומגוררים גס.
1 ביצה מבושלת. מגוררת גס
1 קופסת טונה מסוננת היטב. מפוררת.
חצי כוס טבעות זיתים
מלח
פלפל שחור
בקערה, מערבבים בזהירות את כל מרכיבי המלית. מעבירים את הבצק למשטח העבודה. מרדדים אותו לעלה בעובי של כחצי סנטימטר וקורצים עיגולים בקוטר של כחמישה סנטימטרים. משטחים מעט כל עיגול וממלאים בכפית מן המלית. מרימים את שולי הבצק וסוגרים לעיגול. מסדרים בתבנית על גבי נייר אפיה, במרווחים של כשלושה סנטימטרים. מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת, משך כעשרים דקות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס, למשך כחצי שעה, עד הזהבה קלה.

בצק גבינה שמרים – הגרסא המתוקה:

500 גרם קמח
1 כף (15 גרם) שמרים יבשים
1 גביע (225 גרם) גבינת "נפוליאון" טבעית, בסגנון צרפתי (מופחתת שומן, 16%)
100 גרם חמאה, רכה
1 ביצה
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית ווניל
גרידה מחצי לימון
לקערת המערבל, מכניסים את כל החומרים, מפעילים את המערבל, במהירות איטית, למשך כשתי דקות, עד לראשית היווצרות פירורים. מגבירים למהירות בינונית וממשיכים לעבד, כשמונה דקות נוספות. הבצק יתגבש ליחידה אחת ויפרד מדפנות הקערה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים במקום חמים, עד להכפלת הנפח. כשעה. הבצק מוכן לעבודה.
 11245349_10153229426054774_1532832978_n
וגם הפעם, יש לי בשבילכם רעיון מנצח: כיסוני בצק שמרים גבינה, במילוי פירות יער
400 גרם פירות יער (דובדבנים, פטל, חמוציות, אוכמניות…)
מיץ מחצי לימון (תראו איזה שימוש נהדר בחצי הלימון מהבצק…)
2 כפות אבקת סוכר
במחבת, שמים את פירות היער, מיץ הלימון ואבקת הסוכר ומבשלים, תוך כדי ערבוב, על אש קטנה, עד להסמכה קלה של הנוזלים. מעבירים את תכולת המחבת למסננת (אפשר לשמור ולנצל את הנוזלים, אבל זה כבר רעיון לפעם אחרת) ומניחים להצטננות. מרדדים את הבצק, לעלה בעובי של כחצי סנטימטר וקורצים עיגולים, בקוטר של כעשרה סנטימטרים. מניחים במרכז כל עיגול כף של פירות וסוגרים את העיגול לכיס. בעזרת שולי מזלג, אפשר לוודא את הידוק הבצק. מעבירים לתבנית, על גבי נייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים בצד, למשך כחצי שעה, להתפחה נוספת. מעבירים לתנור שחומם מראש, לחום של 180 מעלות צלזיוס, למשך כ-35 עד 40 דקות, עד להזהבה קלה. לאחר צינון, מפזרים מעל הכיסונים אבקת סוכר ומגישים.

ואם נגענו בחטא שבועות הממכר, יש לי חברה מדהימה, ברוכת כשרונות ושמה אנה, שרקחה שילוב מענג של ירקות וגבינה, שרק נראה אתכם מצליחים להתגבר על הדחף לרוץ למטבח ולהכין. כנסו לכאן.

גילוי נאות: הכותבת מבקשת להבהיר, כי במקרה שטעים לכם מדי, לא יתקבלו טענות. עמכם הסליחה. ולבריאות.

מודעות פרסומת