5 דברים שהורים חייבים לעשות – הפעם פוסט אורח
דפנה אברהמי היא אשת אשכולות מקסימה. היא עושה מה שבא לה, מאמאזונה מסוג אחר אבל גם מאמנת כושר, מדריכת דנסטן ואמא במשרה מלאה. והיא גם חברה יקרה. הפעם, אני מארחת אותה אצלי בבלוג ועושה זאת בהנאה עצומה. בואו ותקראו, אני בטוחה שתעשירו את עצמכם לא מעט.
באותו הרגע היה קשה להבין את גודל האירוע, כמה משמעותי וחשוב היה אותו היום. אבל את הרגע הזה, הקסם שנוצר כשתינוק מגיח לאוויר העולם אי אפשר לעצור. הדבר המיילל הזה שנחת לנו בידיים יהפוך במהרה למרכז עולמינו אם נרצה בכך או לא ולכן כדאי מאוד לשמור על כמה חוקים פשוטים שיתנו לנו הורות נוחה וטובה לאורך כל השנים הבאות. אלו הם 5 הדברים שהורים פשוט חייבים לעשות:
- אל תשפוט– צריך להכניס את זה לעשרת הדיברות, פשוט אל תשפטו! הילד שלכם הוא לא כמו של השכן ואין לו את אותם ההורים עם הסיפור חיים כמו שלכם. לילד שלכם יש את הטמפרמנט שלו את קצב התפתחות שלו ואת הבית הסבים והסבתות החברים האבדות הטראומות היכולת הכלכלית ועוד ועוד.. אז בחייכם שחררו מוסכמות ותפסיקו לשפוט. לא אחרים ובוודאי שגם לא את עצמכם.
- אוכל מוכן מראש– תכינו ותקפיאו לפני הלידה, תבקשו מחברים ומשפחה שיכינו משהו, תכינו תקציב בצד להזמנת אוכל מבחוץ. אנחנו חיינו על טוסטים, אוכל מהמשפחה ומסעדת רוזה. הכל הולך… רק תקטינו כמה שניתן את הדאגה הזאת במהלך הימים הראשונים ואפילו בחודש הראשון… אחרי זה תתחילו בהסתגלות מחדש.
- תלמדו דנסטן– תִל*מה? דנסטן. תלמדו את דנסטן שפת התינוקות. זאת הדרך להבין מה התינוק רוצה מהרגע הראשון ועד 6 חודשים לחיים שלו. אחרי מחקר על כ1000 תינוקות מ-30 מוצאים שונים הבינו שלבכי והקולות שהתינוק משמיע יש משמעות מעבר לבכי חזק או חלש. אלא 5 מילים שכל אחת מביעה צורך (רעב, עייפות, כאב בטן, גרפס וחוסר נוחות). תלמדו דנסטן שפת התינוקות כי זה פשוט ליהנות מהורות עם תינוקות..
- כביסות– כן זה מייאש כל הזמן לכבס ולתלות אבל זה נותן זמינות ושקט בלב ובעיניים אז תתאמצו קצת. קחו את ג'ל הכביסה של אריאל– זה מה שאני השתמשתי בו. ג'ל כביסה טוב ומנקה לא מוריד את צבע הבגדים אבל כן את הכתמים ומשאיר אותם רכים ונעימים. אריאל גל כביסה לתינוק גם מתאים לתינוקות ונבדק דרמטולוגית. השתמשתי בו כנוזל הכביסה שלי לכל הבגדים (אני לא מפרידה.. יש גבול) והכל יצא טוב.
-
מיטה– טוב, זה ברור למה זה חשוב נכון? בהתחלה הם ישנים המון וכל היום סובב סביב אוכל–שינה–חיתולים. אז לאוכל דאגנו לנו ולקטנצ'יקון, חיתולים יבואו בעקבות זאת והמיטה מה איתה? אנחנו בחרנו במתחברת שנצמדת למיטה שלנו. מין נישה נוספת למיטה שבה התינוק יכול לישון ולהיות צמוד אלינו אבל בלי לדאוג למקום שלו או שלנו. חשוב שזה יהיה מוחזק ובאותו הגובה של המזרן שלכם אחרת זה מאבד את האפקטיביות. שימו לב שמהר מאוד הם מתהפכים זוחלים ומסתובבים, אז להניח במיטה רק כשאתם שם וכשלא ניתן כדאי להניח בעגלה/ בלול קטן/ עגלול או ברצפה אפילו על משטח מתאים. תהיו גמישים עם המיקום של השינה במהלך היום זה יאפשר בעתיד גם גמישות בשינה מבחינתו וזה משהו שאתם רוצים מאוד!