אוסף מתכוני חג השבועות שאתם חייבים שיהיה לכם, כל השנה

ממש עוד קצת והוא מגיע. חג השבועות. אחד משלושת הרגלים והחג האהוב עליי ביותר, מאז הייתי ילדה קטנה ובכנות, אני ממש מתרגשת. אני לא יודעת אם זו רק תחושה שלי, אבל השנה, אפילו יותר מתמיד, מלאה הרשת בשפע של מתכונים למאכלי גבינה (וממש לא רק) מעוררי תאבון והחשק להיכנס אל המטבח ולהתנסות בעצמנו, הוא עצום.

הפעם, בחרתי לשתף אתכם בכמה מהמתכונים היותר טובים בהם נתקלתי, השייכים לבלוגרים נהדרים, שאני גאה להגדיר כחברים. גילוי נאות, ברובם המוחלט של אותם המתכונים, נעשה שימוש במוצרים המוצלחים של מותג "השף הלבן", שהשיקו לקראת החג ליין חגיגי במיוחד של מוצרים חדשניים, שמעבר להיותם בעלי איכות גבוהה, עוזרים לעשות לנו חיים קלים וטעימים של ממש. תחברו את כל זה, לאנשים כישרוניים ויצירתיים במיוחד, ותקבלו רשימה שאתם חייבים לשמור קרוב קרוב. ולא רק לחג השבועות.

עוגת גבינה אפויה עם צימוקים ואננס_מקרוב

עוגת גבינה אפויה עם צימוקים, אננס ודובדבנים של אולגה טוכשר

הראשונה, היא אולגה טוכשר המקסימה, בעלת הבלוג  "המרכיב הסודי". בבלוג של אולגה תוכלו לגלות עולם שלם של צבעים וטעמים, תמונות מרהיבות ותוצרים משובחים. מתוכו, בחרתי לשתף את המתכון של אולגה, לעוגת גבינה אפויה עם צימוקים, אננס ודובדבנים, שאין ספק שתקצור עבורכם רק מחמאות. אני בטוחה, שמרגע שתבקרו בבלוג של אולגה, תחזרו אליו מהר מאד.

csp10

"פלפלונים ממולאים גבינה" של אורן נדלר

אל הבלוג של אורן נדלר היקר "אוכל מעשי", נחשפתי רק לפני כשבועיים, אבל די מהר נוכחתי להבין שגיליתי אוצר של ממש. אורן, חובב בישול שיכול לעמוד בשורה אחת עם טובי היוצרים הקולינריים, מנהל בלוג שמשדר מקצועיות ואיכות. לצד תמונות מרהיבות, תגלו מתכונים מפורטים והסברים שיסייעו לכם ליצור קסם בצלחת. מתוך הבלוג של אורן, בחרתי במתכון שובה לב וחך, של "פלפלונים ממולאים בגבינה".

IMG_6359-2

"בורקס טורקי במלית תרד וגבינות" של חיה אילונה דר

עכשיו, אני מזמינה אתכם להכיר את עיתונאית האוכל חיה אילונה דר הנהדרת, בעלת הבלוג "יופי במטבח", היושב בפלטפורמת "FOOD PAGE". הפוסטים שופעים אנקדוטות מרגשות ומשעשעות מחייה, השזורות בינות למתכונים משובחים ומלאי עניין. חיה משקיעה ומשתפת באהבה של ממש, את הקוראים הנאמנים שלה. מתוך הבלוג, בחרתי לשתף אתכם במתכון של חיה ל"בורקס טורקי, במלית תרד וגבינות", שבו אפילו הבצק עצמו עשוי "מאפס" עם הסברי הכנה מפורטים ותמונות מרהיבות שלא ישאירו אתכם אדישים.

b01bc7c6-f112-4357-90df-23376435816e

"פחזניות טריקולד" של מלכי אדלר

ואם דיברנו על מרהיב, אני רוצה להכיר לכם את הקונדיטורית המוכשרת מלכי אדלר, אשר עושה צעדיה הראשונים בעולם הבלוגים, אך ככל שזה נוגע לאפייה, היא עושה חיל רב. באתר המארח "DOSSITgirl", שיתפה מלכי את הקוראים, במתכון ל"פחזניות טריקולד" קלות להכנה, שנראה כמו יצאו הרגע ממגזין אירופאי בין לאומי. במתכון שלה, משלבת מלכי את שמנת הקקאו החדשה, בשילוב עם השמנת המתוקה שכולנו למדנו לאהוב.

בלינצס_-7

"בלינצ'ס קרם פרש ופטריות" של ענבל רובין

הבלוגרית המקסימה ענבל רובין, היא אשת אשכולות של ממש. קונדיטורית ובשלנית שגילתה גם את עולם הצילום ועושה בו חיל של ממש. הבלוג שלה "Baking Adventures", מכיל לא רק מתכונים מעולים, אלא גם גלריה שמשלבת תמונות איכותיות ואתרי טיולים. מתוך הבלוג של ענבל, בחרתי לשתף אתכם במתכון ל"בלינצ'ס במילוי קרם פרש ופטריות". על אף פשטות העשייה, צפויה לכם חוויה קולינרית של ממש, כשתכניסו את המתכון אליכם הביתה.

WhatsApp Image 2017-05-29 at 00.12.31

דוגמה קטנה מהקסם שעושה רון גפר רומנו

את רון גפר רומנו, אני יכולה להגדיר כחבר בלב שלם ומלא. רון היקר לי, הוא אב לזוג התאומות המקסימות נועה ומאיה ולעוז הקטן ושובה הלב. הבלוג של רון, "אבא, בא לי" שופע מתכוני קסם שישאירו אתכם פעורי פה ויפתו אתכם להתחיל ולקסום בעצמכם. מתוך הבלוג הצבעוני והמהמם שלו, היה לי די קל לבחור בפוסט חגיגי משולש. רון הפליא לעשות ועלה עם פוסט ובו שלושה מתכוני חג מוצלחים במיוחד. תגלו לי איזה מהשלושה, אהבתם במיוחד??

אחרונה (להפעם) אך מאד חביבה, היא ריקי ברוך המקסימה, המנהלת את הבלוג "בחירות נכונות" (אני אגלה לכם בסוד, שלריקי יש שלושה בלוגים נוספים והיא אף בעלת מדור קבוע בפורטל ההורים ומתבגרים "עשר פלוס"). בחרתי לשתף אתכם במתכון נהדר ל"עוגת גבינה שוקולדית" וחגיגית. השימוש בחומרי הגלם המעולים והחיבור הכל כך מוצלח ביניהם, יוצרים עוגה שאתם חייבים לנסות ולהכין. המחמאות שתגרפו עם העוגה הזו, יגרמו לכם ללא ספק להכינה שוב ושוב.

20170514_144340

"עוגת גבינה שוקולדית" של ריקי ברוך

רגע לפני שאנחנו מסיימים (עד הפעם הבאה), יש גם לי משהו קטן בשבילכם. הפעם, בחרתי לקסום עבורכם מתכון ללחמניות גבינה מדהימות. כזה שאפשר להכין גם בהתראה של רגע. רק קחו בחשבון, שהן כל כך ממכרות שלא בטוח שיישאר מהן גם לאחרים. שיהיה לכולנו חג טעים ושמח!

לחמניות גבינה

300 גרם קמח תופח
250 גרם קרם פרש "שף לבן"
250 גרם גבינה למאפים "שף לבן"
כוס פירורי גבינה קשה למאפים
1 ביצה
100 גרם חמאה רכה
מלח ופלפל לפי הטעם

מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים בצד למשך רבע שעה, להתגבשות. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של 5 ס"מ ומניחים בתבנית, ע"ג נייר אפייה. הקפידו לשמור על רווח של 3 ס"מ בין כל כדור. הלחמניות מתפשטות באפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות צלזיוס, למשך 25 דקות ועד הזהבה.

WhatsApp Image 2017-05-29 at 09.50.12