על שבועות שהייתם מעדיפים שיסתיימו לפני שהחלו ומתכון לקרקרים מעולים של בריאות
היה לי שבוע כזה דראעק. הרבה זמן שלא הרגשתי שיא כזה של אתגרים. טוב, אתגרים יש כל הזמן. זה חלק מהפריבילגיות של הורות עצמאית לשלישיית אוצרות מופלאים, כמו אלו בהם אני התברכתי. ביורוקרטיה לא חסר וישנם גם הטיפולים הרפואיים ושאר ענייני שגרה. אבל אחת לכמה זמן, יש פתאום הצטברות כזו שמאיימת ממש להפיל אותי.

נשבעת לכם שבערך ככה המתנתי לגרר. אבל בלי העקבים.
אז השבוע, היה כזה בדיוק. הרכב המשפחתי החליט שהוא רוצה קצת תשומי, פחות משבוע אחרי שזכה לטיפול השנתי הגדול שלו. שלושה ימים שהוא היה במוסך, משאיר אותנו חסרי ניידות (עניין לא פשוט, למי שבביתו בן משפחה המתנייד בעזרת כיסא גלגלים), הדרדסית הרגישה שאני זונחת אותה, לטובת המפלצת על ארבע והחלה לגלות סימני הצטננות ואז, כדי לוודא שאני מקיימת את מצוות השילוש הקדוש של הבלאגן, גברת זנב שלנו החלה לגלות סימני "פריצת הדיסק שוב עושה עניין".

כל השבוע חיכיתי לרגע הזה!
ערב שבת. מפלצת הדיזל חזרה כבר הביתה (ואני נפרדתי מסכום לא מבוטל של ממון, רק כדי שזה יקרה). האפרוחית הקטנה שלי, מתחילה להתאושש, אחרי שבילתה את היום בבית ולא הלכה אל הגן ואפילו גברת זנב שלנו, התחילה את הטיפול הרפואי. סוף סוף שקט! אלא אם אתם מחשיבים את הררי הכביסה שממתינים לי על הספות בסלון (אם היה לכם ספק, מקום לשבת..אין).
שעת ערב. ארוחת השבת כבר מוכנה והשבוע, אפילו השקעתי בעוגה משודרגת (אם תהיו חברים, אני מבטיחה לפרגן לכם מתכון שלה, בפוסט הבא) ונראה שאפילו יהיה לי קצת זמן לשבת ולכתוב, לפני שהשבוע הזה מסתיים באמת ומפנה את מקומו לשבוע חדש ומוצלח יותר. אבל רגע לפני, אני מתגנבת אל המטבח, כדי לדאוג לעצמי לנשנוש סוף שבוע טעים. קל להכנה וטעים טעים. רוצים גם?
קרקר בריאות של שיפון וגרעינים
מכניסים לקערה את כל חומרי הבצק ומתחילים לערבב, בעזרת כף. ברגע שמתחיל להיווצר בצק, ניתן להניח את הכף בצד ולעבור ללישה. לשים עד לקבלת בצק נוח ורך למגע. משאירים אותו בקערה למשך 10 דקות. בינתיים, מערבבים בקערה קטנה את הגרעינים.
מניחים את הבצק על גבי גיליון נייר אפייה. מכסים בגיליון נוסף ומרדדים לעלה דק. כמה שיותר דק יהיה העלה, כך יהיו הקרקרים פריכים יותר. מפזרים על הבצק את תערובת הגרעינים ומהדקים קלות, בעזרת המערוך. מעבירים את נייר האפייה ועליו עלה הבצק, אל תבנית האפייה. חותכים את הבצק לאורכו ולרוכבו, ליצירת הקרקרים. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס, למשך 19 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה. אם יישאר לכם משהו..