רוצה קיץ מושלם? זה מה שאת צריכה לעשות!

ושוב מגיע הקיץ. זו רק אני, או שמשנה לשנה, זה כאילו שהוא מנסה לדחוק באביב ולגרום לו להיות קצר יותר ושולי? מה קורה עם פריחה ולבלוב? לאן נעלמו להן בריזות נעימות ורוחות בין ערביים? חמסין ראשון עוד לפני שחודש מאי מגיע ועליי זה לא מקובל בעליל. אז החלטתי לאגף את זה הפעם מחזית אחרת. הקיץ הזה יהיה מושלם! רוצות גם?

קיץ. חם. ים? יש משהו שאתם חייבים ללמוד לגביי. אני לא טיפוס של ים. גם לא של בריכה. אבל (למה תמיד חייב להיות אבל????) אני אמא. וקרה והילדים שלי דווקא כן אוהבים אתת החוויהה המפוקפקת הזו של חול ולחות, בשטח רבוע של חצי מטר לאדם (אם התמזל מזלכם, זאת אומרת..) ואז לגלות שהרכב המשפחתי עשה הסבה לטרקטור של חברת בנייה. השנה, אני נערכת מראש. כבר לפני חודשיים, גיליתי אתר רשת מאגניב לגמרי. ביגוד, הנעלה ואאקססוריז. הוא נקרא dresslily ואפילו הספקתי לעשות לו הרצה חגיגית בחורף (כאילו חורף, שהיה לנו פה, זאת אומרת). עלויות המשלוח נוחות וההיצע ממש מוצלח. גם מלאות יופי כמותי, מוצאות לעצמן שפע של אפשרויות לבוש. בשנייה שאני מוצאת קצת זמן פנוי, אני מזמינה לעצמי בגד ים חדש!

ואם דיברנו על בגד ים..

הקיץ הזה אני מקפידה עוד יותר על שמירת הגוף שלי. עם כל הביטחון העצמי שיש לי (ויש לי המווון ביטחון בעצמי) ועל אף החוזקות העצומים שאני נושאת, להסתובב בבגד ים זה משהו שפחות עושה לי טוב. ביום ההולדת האחרון, הבנתי שאני כבר לא ילדה. אני אמנם אינפנטילית לא קטנה ובורכתי בפנים שאפילו לא קמטוט קטן העז לצוץ בהן, אבל עם נזקי מזג האוויר ועד כמה שאני דואגת להתמרח בקרם עם מקדם הגנה גבוה, כשאני נחשפת אל השמש, המציאות נותנת אותותיה בעור הגוף. בעידוד של חברה קרובה, החלטתי לשדרג את הדאגה לעצמי ולהתחיל לעשות שימוש בסדרת השמנים של frei-oil, המטפחים ומזינים את עור הפנים והגוף. סיפרתי לכם עליהם כבר ואני חייבת להודות שהם הצליחו להרשים אותי מאד לטובה. השמנים, מכילים חומרים טבעיים ונותנים מענה לזוועות כמו צלוליט (לא עלינו) כתמי עור (לא עלינו) או סימני מתיחה (עלינו. עלינו. אמא לשלושה וכל זה). דברו איתי עוד חודשיים. אני אספר לכם מה דעתי.

ואחרי שדאגנו לגוף שלנו, זה כמעט מחויב מציאות שנמשיך עם מה שעושה לנו ת-מיד הכי טוב! מלתחת קיץ חדשה ומרעננת. השבוע, עשיתי מעשה שלא נעשה מאז ומעולם. לפחות לא מאז שאני אם. יצאתי מהבית, הגעתי אל מרכז הקניות ויצאתי עם שקיות שכל תכולתן – רק בשבילי. חולצות, שמלות קלילות וכמה זוגות מכנסיים קצרים (עד כמה קצר שאני מאפשרת לעצמי. אל תלכו לשם. זה אישיו בפני עצמו). ושלא תתבלבלו, היו שם ייסורי מצפון לא מעטים. אני לא טובה בזה! הרבה יותר כיף לי להגיע עם שקיות עמוסות לעייפה בפינוקים לשלושת המוסקיטרים. זה עושה לי כל כך טוב על הלב. אבל הפעם הוחלט – אני עושה קצת לעצמי! אז רענון למלתחת הקיץ – יש.

WhatsApp Image 2017-04-29 at 13.15.37

שלוש מהנשים היקרות לי ביותר

מפגשי חברות. על אמת, לא בשיחות וועידה בוואטצפ. בחורף, היו לי כל כך הרבה תירוצים. קר (לי? לא ממש. אף פעם לא קר לי. אבל אל תהרסו) וגשום (אני כל כך אוהבת את זה שגשם וגם אם אני בחוץ ונרטבת. אבל שוב – ששששש) והיום שמחשיך מוקדם (נו? אז?! מי כאן פוחד מהחושך) וזה לא מאד מחמיא להסתובב בחוץ עם מליון שכבות של בד (חחחח מעולם לא לבשתי יותר משכבה אחת מתחת למעיל. וגם הוא היה יותר סריג מאשר מעיל). ועדיין, עכשיו כשהקיץ מגיע, הרבה יותר כיף להיפגש עם חברות על שייק פרי, או גרניטה מוצלחת ואם נפגשים בערב, אז קוקטייל אלכוהולי מוצלח, רק הופך את הכל להרבההה יותר מוצלח ומשעשע. תתחילו למלא את היומנים!

ואי אפשר להתחיל את הקיץ, בלי פינוק מושלם! הפעם, בחרתי לקסום לכם נשנוש שעליו תוכלו להתענג בבית, עם הקפה של הבוקר, כשתארחו מפגש חברות ואפילו, לארוז לבילוי של כיף בים, או על שפת הבריכה. הסבתי לא מעט מהמתכון המסורתי (כדי להפוך את המאפה לנגיש יותר, תזונתית) קבלו את הפרשנות שלי, לבריוש קיץ!

"בריוש א-לה מישנוש"

800 גרם קמח
2 כפות שמרים יבשים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
300 מ"ל (כוס וחצי) מים פושרים
7 גרם (1 כפית, מעט גדושה) מלח
200 גרם חמאה רכה
4 ביצים
תוספות אפשריות:
שוקולד צ'יפס
פצפוצי חמאת בוטנים

לקערת המערבל, נכניס את הקמח, השמרים והסוכר. נפעיל במהירות איטית ונוסיף את החלב. נגביר את מהירות המערבל לבינונית, נוסיף את הביצים בהדרגה, תוך כדי לישה ונעבד עד לקבלת בצק אחיד. נכסה את הקערה בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך 30 דקות.

נחזיר את הקערה אל המערבל ונמשיך בלישה במהירות בינונית. נוסיף את החמאה אל הבצק בהדרגה, תוך כדי לישה ונעבד עד שהיא נטמעת לגמרי. נקבל בצק הומוגני ורך מאד. נוציא את הבצק מקערת המערבל, באמצעות מרית, או קלף ונעביר אותו לקערה ששומנה קלות. נעטוף בניילון נצמד ונעביר אל המקרר, למשך כשעתיים. נחתוך את הבצק ל 20 פיסות אחידות. ניתן להעביר את פיסות הבצק בעדינות לעטרות נייר. אני בחרתי להוסיף מרקם וטעם נוסף. נפתח בעדינות כל פיסה לעלה ונפזר שוקולד צ'יפס ו/או פצפוצי חמאת בוטנים. נסגור את הבצק לכדור (שימו לב, הבצק רך מאד והולך והופך לדביק תוך כדי עבודה. יש לעבוד בעדינות ובזריזות) ונעביר לעטרות נייר. אפשר לזרות מעט פצפוצים מעל. נשהה את המאפים לתפיחה בטמפרטורת החדר (אני הכנסתי את התבנית אל התנור, כשהוא כבוי) ונתפיח שוב, כשעתיים.

נאפה את הבריושים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ולמשך כ 25 דקות, עד להזהבה יפה.

מצגת זאת דורשת JavaScript.


⁠⁠⁠⁠

"



"

מודעות פרסומת