פחזניות חורף עם טוויסט שאתן חייבות לגלות

זה רשמי. בעוד פחות מעשרה ימים, צפוי סבא חורף להגיע אלינו. יודעי דבר מדברים על שפע של גשמים וטמפרטורות נמוכות במיוחד. מולם, ניצבים הספקנים, שטוענים דווקא לחורף שחון. לא משנה לאיזה צד אתם משתייכים, כדאי שתתכוננו. הטמפרטורות כבר הולכות ויורדות.

כמו בכל שנה, אני סופרת את הימים עד להגעתו של החורף. מהרגע שבו מתפזרים עלי שלכת ושעות האור הולכות ומתקצרות, אפשר ממש להריח את הסתיו באוויר. ואז, ברור לי שממש עוד קצת וגם החורף יגיע, במלוא הדרו. וכמו בכל שנה, השנה במיוחד, מרגיש לי כאילו הוא ממש מתעתע בנו וממאן לבוא. ונכון, התאריך הרשמי עדיין לא כאן, אבל אני החלטתי לעשות לחורף חשק להגיע והפעם, גם להישאר.
id-10037018

  1. פיג'מות ונעלי בית – מי מכם כמוני, מסתפק בקיץ בגופיה ולבנים, כבגד שינה? וכמה כיף זה שבשנייה שהמעלות בחוץ יורדות, אפשר לשלוף מהארון את הפיג'מה האהובה, או את הטריינינג המחמם שכבר למעלה משלוש שנים אנחנו מסרבים להיפרד? החורף, זו העונה המכורבלת האולטימטיבית! אם רק הייתם יודעים כמה חליפות פיג'מה חורפיות יש לי בארון, יש מצב שחלקכם הייתם מוחקים אותי מאנשי הקשר. לא שזה יפריע לי לקנות עוד…
  2. whatsapp-image-2016-12-01-at-12-43-28-1

    ככה נראית קטקטית מרוצה. למרות שהיא מקוררת.

    מה אתם שותים היום? – בקיץ, אני נהנית ממנו בגרסה הקרה. רצוי כמובן, שלידו יחכו איזו עוגייה או שתיים, אבל לא תמיד זה מצליח, כשיש בבית שני מתבגרים שמשאירים לי קופסה ריקה. אבל בחורף…אחחחחח איזה אוסף של תיונים שאני מארגנת לעצמי. הטעמים אינסופיים. במארזים, או בתפזורת חליטה.

    whatsapp-image-2016-11-28-at-10-11-41

    הגיע זמן התה!

    לאחרונה, גילינו את תה "ויסוצקידס", ללא סוכר והרבה יותר בריא ומאז, אני לא מהססת להרוות גם את הדרדסית, בלי לחשוש מקפאין וחומרים שפחות הייתי רוצה שיסתובבו לה בגוף. החבר'ה ב"ויסוצקי" אפילו פרגנו לנו חוברת צביעה מקסימה, עם דמויות "אנה ואלזה", או "מכוניות" ומדבקות תואמות ועכשיו, יש לנו איך להעביר את אחה"צ, בשתיית תה ופעילות של צביעה והדבקה. זמן איכות משפחתי נטו.

  3. כרבולי שמיכה מול הטלוויזיה – יקום זה שלא מסכים איתי, שבלוי החורף האולטימטיבי הוא מתחת לשמיכה חמה, עם סרט טוב או סדרה מוצלחת (אני לא זוכרת מתי הצלחתי לשבת ולצפות בתוכן עם הגבלת צפייה, או כזה שלא היה מצויר). הגשם דופק על החלונות והרוחות מעיפות את כל העולם, אבל אנחנו מתחת לשמיכה וזה כיף!!! וזה שלא הסכים איתי וקם, תעשה טובה, תכין פופקורן.
  4. whatsapp-image-2016-12-01-at-12-43-28

    גם לנו יש גינת ירק!

    מים – לאדמה היבשה שמשוועת לרוויה, לצמחים שממתינים כל כך בסבלנות, כדי לחזור ולצמוח בשיא תפארתם. בשבוע שעבר, חזרה הפוחזת הקטנה מהגן וסיפרה בהתלהבות על גינת הירק שהם הקימו. לא הרבה אחר כך, התחילו הפצרות "גם אני רוצה". ומה אתם חושבים שקרה?? כן..גם לדרדסית יש עכשיו גינת ירק משלה. אספתי כמה צמיגים מהפנצ'ריה המקומית, צבענו אותם יחד, מיקמנו אבני דריכה, הוספנו אדמה והמון המון שתילים קטנים (כי לאתגר קטנטנה בת שלוש וחצי עם המתנה לזרעים שינבטו, לא יוביל למשהו מוצלח במיוחד) ועכשיו, תנחשו מי משקה את הגינה כמה פעמים ביום?? נכון. אני. אז גשם – בוא בבקשה ותעזור.

  5. ואיך אפשר בלי – מאכלי נחמה. כי קר בחוץ וכולם יושבים בבית וכל הכירבולים, מתחת לשמיכות, בפיג'מה מפנקת, עושים חשק לנשנש. אז הפופקורן נגמר ואני צריכה לדאוג פה לכמה פיות. יודעי דבר אומרים שמשהו מתוק מצליח לשמור על השקט בבית, לפרקי הזמן הארוכים ביותר ואני החלטתי לבדוק את זה. רוצים גם?

סופחזניות

1 כוס מים
100 גרם חמאה
3 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית ווניל טהור
1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא
קמצוץ מלח
3 ביצים
אפשרות מילוי: חצאי תותים

הדרך שלי לשלב בין משחק באוכל, מרכיבים ביתיים ואיכותיים ומינימום נזק. את סופגניות הפחזנית הללו, רקמתי תוך כדי שאני מנסה להביא למקסימום אפקט את רוח החג ואת הכיף שבו. נראה לי שהצליח לי ממש טוב..

בסיר, נמס את החמאה והסוכר, עם המים. נוסיף את תמצית הווניל ונסיר את הסיר מעל הלהבה. נוסיף את הקמח והמלח, בבת אחת ונערבב היטב, עד להטמעה מלאה. נניח מעט להצטנן. נעביר את הבצק שהתקבל לקערת המערבל (ניתן לעבוד גם ידנית, אבל זה הרבה יותר נחמד כך), נפעיל אותו במהירות איטית ונתחיל להוסיף את הביצים, בזו אחר זו, אבל רק לאחר שהקודמת התחילה להיטמע. נעבד עד לקבלת עיסה אחידה ונעביר לשקית זילוף.

אני בחרתי למלא כל סופחזנייה בחצי תות, כהומאז' מסורתי. אפשר בהחלט להכינם גם לא מילוי ואפשר למלא אותם לאחר ההכנה, בכל מילוי העולה על רוחכם. אי לכך, על גבי נייר אפייה מעל תבנית אפייה, נזלף עיגול קטן מן הבצק הרבוך ונניח במרכזו מחצית של תות. נמשיך ונזלף מן הבצק, סביב התות ובתנועות מעגליות, עד לכיסוי התות וקבלת פחזנית. נאפה את הסופחזניות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס, משך כעשרים דקות. נכבה את התנור, אך לא נפתח את הדלת, לפחות עשר דקות נוספות. לאחר מכן, נפתח את הדלת לכדי חריץ קטן ונניח להן להצטנן כך משך כשעה. אני בחרתי לצפות את הסופחזניות ברוטב של שוקולד, אבל באמת שאפשר לתת דרור ליצירה ולכיף שלכם.

whatsapp-image-2016-12-01-at-17-45-00

שיהיה לכולנו חודש של אור וחיים שלמים של אושר. ואם אהבתם לקרוא אותי, אני מזמינה אתכם להצטרף ולקבל התראות מהבלוג שלי, כדי לקבל ישירות אליכם את הסיפורים והמתכונים המקסימים שאני רוקמת למענכם. 🙂

מודעות פרסומת