3 פתרונות לאמהות שאוהבות לבשל ופתרון אחד לאמהות שאוהבות את הילדים שלהם ואין להן זמן

אתם מכירים אותי כבר (ואם לא, תתחילו לקרוא אותי קצת יותר בבקשה. תודה). אני נהנית לשחק באוכל. זו חיבה עצומה שיש לי וככל שחולף הזמן, ההנאה גוברת והתוצרים משתפרים. זה שילוב של כמה דברים. בראשם, העובדה שלהיכנס אל המטבח, זו תרפיה גדולה עבורי. זה מאכיל את הילדים, את המשפחה ואת החברים וזה גם עולה לי הרבה פחות מטיפול פסיכולוגי.

ההשראה יכולה להגיע אלי באופן בלתי צפוי, ממקורות שונים וללא התראה קודמת. ברגע שזה קורה, אפשר לספור בערך עד עשר ואני כבר במטבח. (יודעי דבר, מגדירים את זה כצורך במימוש מיידי. זה עובד פחות טוב עם כרטיסי האשראי, אגב…) הכלים רוחשים, חומרי הגלם יוצאים ממחבואם ואני – מאושרת על אמת.

whatsapp-image-2016-12-04-at-16-41-36בשבוע שעבר, ביקרתי במשרדים הראשיים של "טבעול" בשוהם, ולקחתי חלק בסדנה מעוררת השראה במיוחד. נחשפתי לתהליכים המחודשים של הכנת מוצרי הדגל של החברה, שכבר למעלה משלושים שנה עושה חיל ומביאה לכל בית בישראל מגוון רחב של מוצרי מזון טעימים ומזינים מן הצומח המאפשרים הכנה ידידותית, מהירה ונוחה, ומשתלבים בתפריט יומי מאוזן ובריא ובעלויות נוחות לכל כיס.

נהניתי במיוחד משקיפות המידע והוספתי לעצמי מידע מעשיר. ולא רק. זכיתי להיחשף מקרוב למתכון הכנת השניצלים המפורסמים והמחודשים של "טבעול", המכילים חומרים ביתיים בלבד ואפילו הכנתי אותם בעצמי. כמובן שזה לא הספיק לי. חזרתי הביתה מלאת ידע והשראה ופרצתי כרוח סערה אל המטבח האישי שלי, כיאה למשחקת באוכל שאני. את מה שקרה אחר כך, אני מתעדת כאן עבורכם, כדי שגם אתם תוכלו להכין בעצמכם שניצלים ולפנק את בני המשפחה. ששששששש אל תספרו לאף אחד שאני מגלה לכם את הסוד.

whatsapp-image-2016-12-04-at-16-41-36-1

גם כשהכנתי בעצמי, אותו הטעם בדיוק

שניצל תירס "טבעול"

100 גרם גרעיני תירס שלמים
100 גרם גרעיני תירס טחונים
2 חלבוני ביצה
1/2 כפית מלח
50 גרם קמח רך
9 גרם גלוטן (ניתן לרכישה בכל חנות מתמחה)
תערובת ציפוי:
50 גרם קמח
115 מ"ל מים
פירורי לחם
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

זו הגרסה המקורית, אליה התוודעתי בסדנה. ממנה, אפשר ליצור פרשנויות שונות, מגוונות, בריאות וטעימות. מערבבים בקערה את כל החומרים. נעזרים בשבלונה ויוצקים לתוכה מהתערבות, עד לגובה של כסנטימטר וחצי. מעבירים את השניצלים אל המקפיא, למשך כחצי שעה. טובלים את השניצלים הקפואים בבלילה, ומשם מעבירים ומצפים בפירורי הלחם. מטגנים את השניצלים בשמן חצי עמוק, משך כחצי דקה מכל צד. מעבירים את השניצלים אל תבנית ובה נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס משך כעשר דקות.

שניצל תירס כוסמין

100 גרם גרעיני תירס שלמים
100 גרם גרעיני תירס טחונים
2 חלבוני ביצה
1 כפית מלח
60 גרם קמח כוסמין מלא
תערובת ציפוי:
50 גרם קמח כוסמין מלא
130 מ"ל מים
פירורי לחם מקמח מלא
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

הווריאציה הראשונה שלי, לשניצל. הוא מכיל קמח כוסמין, כדי שגם מי שנמנע מקמחי חיטה, על סוגיה, יוכל עדיין ליהנות משניצל בריא ואיכותי. אופן ההכנה, זהה לזה שבגרסה המקורית.

whatsapp-image-2016-12-04-at-16-42-57-1

תערובת לשניצל תירס פרסקו. חגיגה שלמה של טעם וצבעים

שניצל תירס פרסקו

100 גרם גרעיני תירס שלמים
100 גרם גרעיני תירס טחונים
2 חלבוני ביצה
1 כפית מלח
1/2 כוס עלי כוסברה + כף צנוברים טחונים יחד
70 גרם קמח רך
תערובת ציפוי:
50 גרם קמח
115 מ"ל מים
פירורי לחם
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

עוד גרסה. הפעם, כזו המשלבת את הירק האהוב עלי במטבח – הכוסברה. אפשר כמובן להמיר אותו ולעשות שימוש בפטרוזיליה. גם בזיליקום עשוי לעשות לשניצל שלכם טוב, אבל שימו לב שמדובר בעשב תיבול מאד דומיננטי. הפחיתו מעט מן הכמויות. את הפרסקו, מוסיפים אל התערובת עם יתרת הרכיבים ומשם, ממשיכים בדיוק כפי שמוסבר בגרסה המקורית.

whatsapp-image-2016-12-04-at-16-42-57שניצל תירס ופטריות

100 גרם גרעיני תירס שלמים
100 גרם גרעיני תירס טחונים
2 חלבוני ביצה
1 כפית מלח
200 גרם פטריות שמפיניון קטנות, פרוסות דק
70 גרם קמח רך
תערובת ציפוי:
50 גרם קמח
115 מ"ל מים
פירורי לחם
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

האופציה ה"חגיגית" שלכם. הפטריות יעשירו את השניצלים שלכם ויעניקו להם מרקם נוסף ועומק טעמים. סלט ירוק ליד ויש לכם ארוחה בריאה, מאוזנת ומלאת טעם. את הפטריות נאדה עד ריכוך קל במחבת עם ממש מעט שמן, נוסיף אותם אל הקערה עם יתרת הרכיבים ונמשיך כפי שמופיע בגרסת השניצלים המקורית.

ואם אין לכם כוח להכין את השניצלים שלכם בעצמכם, כי לא תמיד יש לנו זמן, אנרגיות או רצון לעמוד במטבח ולטרוח, תעשו לעצמכם טובה, צאו וקנו אריזה של "טבעול". היום, זה באמת כמו להכין לבד בבית..

whatsapp-image-2016-12-04-at-16-52-32

ן: ⁠⁠⁠



מודעות פרסומת