מנצחת איתם את הכל

מה קורה כשמחברים אישה שאוהבת לשחק באוכל, עם אימהות טוטלית לשלישיית מוסקיטרים שמסבים לה אושר עצום, מעצם היותם ילדיה שלה? ואיך קורה, שדווקא האתגרים היותר מסובכים, מצליחים לרתום אותה להמציא את עצמה בכל יום מחדש ולהצליח בענק?!

id-10058818ארבעה חודשים חלפו, מאז אובחן בכורי עם מחלת הקרוהן. ארבעה חודשים, להם קדמו למעלה משנתיים של בדיקות מקיפות, ביקורים אצל כמה מטובי המומחים (בתחומי הנוירולוגיה, האורתופדיה, הגסטרולוגיה ושאר אלה שהשמות שלהם שוברי שיניים..) מכאובים כל כך מיותרים, סבל עצום ותרופות מיותרות שלא רק שסייעו, אלא אף גרמו לא אחת לנזק.

ואז האשפוז. גם כשגילי המופלג יטמון בתוכו אינספור חוויות חיים, לא אשכח את אותו שבוע מייסר. ימים בהם התוודעתי לכוחותיו העצומים של הילד שלי. בדיקות מקיפות ומלאות מכאוב וגיבור על אחד, שיכול ללמד עולם שלם ברגע, איך להתמודד עם מציאות קשה. והאבחנה. והתדהמה. ואז התובנות מחלחלות ומאותו הרגע, מתחילים להתמודד, כי אין דרך אחרת.

ושוב בדיקות ועוד טיפולים ותזונה מיוחדת שליוותה את האלוף שלי משך כחודשיים. בלי היכולת לאכול דבר, מלבד אותו נוזל סר טעם. ולאורך כל אותו הזמן, אף לא ציוץ אחד מעברו של יורש העצר. בלי תלונות, כמעט ללא הבעות מורת רוח מהמצב הכל כך לא הוגן הזה.

ארבעה חודשים חלפו, מאז אובחן בכורי עם מחלת הקרוהן ועכשיו, יותר מתמיד, חשיבות עצומה למזון אותו הוא אוכל, מאחר ולמחלה הזו אין מרפא והרבה ממצב הרמיסיה  מותנה במזון אותו אוכלים ובמצבים הרגשיים של החולה, אני מקפידה יותר מתמיד, שהאוכל אותו אנחנו אוכלים, יכיל כמה שיותר אבות מזון וכמה שפחות ג'אנק.

ומאחר ואת הלחם שלנו, אני מקפידה לאפות בעצמי, כבר למעלה משנה וזה אחד מהדברים שגיבור העל שלי אוהב במיוחד, אני נהנית לחקור ולנסות חומרי גלם חדשים. בתקופה האחרונה, אני משלבת את קמח הכוסמין בלחמים שלנו. הילדים נהנים מאד ממאפים שנאפו עם קמח כוסמין לבן. הפעם, הגיע לידי מארז בירות "שניצר" נטול גלוטן, מה שהניע אותי לעשות את אחד הדברים שאני הכי אוהבת: לשחק באוכל. והפעם, באמת התעליתי על עצמי!

whatsapp-image-2016-11-07-at-16-21-24

בייגל שניצר!

1 ק"ג קמח כוסמין לבן
1 כף אבקת אפיה
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר חום
1 כף מלח
1/3 כוס שמן קנולה
1/2 3 כוסות בירה "שניצר" נטולת גלוטן
3 ליטר מים
1/3 כוס סילאן
ביצה טרופה
ציפויים על פי טעמכם: שומשום, פרג, מלח גס, ג'ילי גרוס..
whatsapp-image-2016-11-07-at-16-21-24-2

אחד הבצקים המוצלחים!

מכניסים לקערת המערבל את הקמח, אבקת האפייה, השמרים היבשים, הסוכר והמלח ומערבבים. מפעילים את המערבל, עם וו הלישה, במהירות איטית ומוסיפים את שמן הקנולה ואת בירת ה"שניצר". שימו לב שהבירה עשויה לתסוס בעת ההוספה, אז בעדינות. מגבירים את מהירות המערבל לבינונית ומעבדים משך כשבע דקות. מעבירים את הבצק לקערה ששומנה קלות, מכסים ומתפיחים משך שעה, או עד להכפלת הנפח. מעבירים את הבצק אל משטח עבודה ומחלקים אותו לשניים. מחצית אחת מומלץ יהיה להחזיר אל הקערה ולכסות. את המחצית שנותרה על משטח העבודה, מחלקים לשמונה חלקים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים לו "לנוח" משך מספר דקות. כך יהיה קל יותר לעבוד בהמשך. משטחים את הכדורים, עד לעובי של כסנטימטר וחצי וקורצים במרכז כל אחד מהם חור.

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס. בסיר גדול מכניסים את המים והסילאן ומניחים להם להתמזג. חשוב להקפיד שהמים יגיעו רק לסף רתיחה. מבשלים את עיגולי הבצק בסיר, משך כמה שניות מכל צד ומעבירים אותם אל תבנית האפייה, על גביי נייר אפייה. עכשיו הגיע הזמן למרוח את הביצה הטרופה (אני מוסיפה ממש מעט מים לפני שאני טורפת את הביצה, כך קל הרבה יותר למרוח אותה) ומפזרים את הציפוי שבחרתם. אופים את הבייגל במשך כ 18 דקות, עד להזהבה.
whatsapp-image-2016-11-07-at-16-21-24-1



מודעות פרסומת