הכנתי בשבילכם משלוח מנות. עכשיו, כנסו אל המטבח.

עוד מעט והוא מגיע. החג שאין ילד שלא מחכה לו. היום שבו כל אחד יכול להפוך למה שרק ירצה. יש שמחה מיוחדת ששמורה רק לפורים. עליצות שמתערבבת עם ילדותיות שליום אחד בשנה, מותרת ואפילו רצויה. לטייל ברחובות ולראות את כל האנשים מחופשים. חבילות עמוסות דברי מתיקה, מחליפות ידיים ומגיעות לבתים חדשים. ומה מרגיש טוב יותר, מלהעניק ולקבל?

השנה, רוח החג הצליחה ממש לאחוז בי. יש מצב שאפילו הרגשתם בזה (לא, כי לעלות עם פוסט רביעי שהנושא שלו "פורים", לא הסגיר אותי…) ופחות משבוע לפני שהחג מגיע ואני כמעט מוכנה עם משלוחי המנות. השנה, אפילו הגדלתי ולקחתי חלק במשחק "הגמד והענק", שתפס תאוצה מדהימה ברשת. וודאי יצא לכם להיתקל במחווה החברתית המדהימה הזו. קבוצת אנשים שחברו יחד ויצרו משחק פורימי כלל ארצי, במהלכו מכינים המשתתפים משלוחי מנות, שולחים ומקבלים חבילות מאנשים שאינם מכירים כלל.

לקרוא פוסטים מרגשים, של אנשים מכל רחבי הארץ. לראות תמונות של משלוחי מנות מלאי אכפתיות והשקעה. כל זה עשה לי ממש טוב. כל כך אהבתי את זה, שהחלטתי ליזום משחק כזה בקרב חבריי, קבוצת הבלוגרים "הכוורת", שהפכו בשנה האחרונה למשפחה של ממש עבורי. כשחילקנו בינינו את השמות, נוכחתי לגלות שאני הגמדה של ענקית שהיא כה יקרה ללבי, שכל המשחק הזה, הפך עבורי לתענוג כפול ומכופל (ומאחר ועדיין אין לה מושג קלוש בדבר זהותי, אני מצמצמת למינימום את הסופרלטיבים החיוביים, אבל שתדעו לכם, שאתם חייבים לפחות אדם אחד כזה בחייכם!).

בימים האחרונים אני מבלה במטבח, אפילו יותר מהרגיל. רוקחת בצקים חדשים ורוקמת מאפים מעלי ניחוחות, כאלה שאוכל לארוז בצרורות מקושטים ולשלוח בחבילה מלאת שמחה, יחד עם עוד אי אילו מחוות קטנות של תשומת לב. מקווה שאותן רגשות שמחה, ששמורות במיוחד לחג, ימלאו אותה, ברגע שתפתח את החבילה ותגלה אותי בכל קופסה שתפתח.

וברוח החג המחויכת והתקווה לשמחה שתלווה אותנו בכל יום בשנה, ולא רק בחג הפורים, החלטתי להעניק לכם משלוח מנות משלי. מחווה ווירטואלית, מלאת רצון טוב של אהבה, לעוגיות של שמחה מתוקה. במיוחד למענכם, רקחתי בצק חדש חדש. והיתרון שבו: הוא ממש טעים ולא פחות חשוב מכך – הוא גם בריא!

12722481_10153931727704774_1809865423_o

שימרו את התמונה – והמתכון איתכם תמיד

עוגיות כוסמין במילוי ריבה

330 גרם קמח כוסמין
70 גרם קמח לבן
100 גרם קמח שקדים
40 גרם סוכר חום
1 כף אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 כפית משחת ווניל
1/2 כוס שמן צמחי

מכניסים לקערה את שלושת סוגי הקמחים. מוסיפים את הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים להטמעה. חותכים את החמאה לקוביות ומכניסים אל הקערה. בעזרת שתי הידיים, מפוררים את הקמח והחמאה, תוך כדי תנועות ערבוב מעגליות, עד לקבלת תערובת פירורית. למי מביניכם שהכין אי פעם את תערובת הקוסקוס לבד, זה ממש ירגיש לכם מוכר. לאחרים – אני מצרפת תמונה. ככה זה אמור להיראות.

12722668_10153931729019774_552234696_o

זה בערך החול היחידי שבו אני אמורה לשחק..

מוסיפים אל הקערה את הביצה, משחת הווניל והשמן ועוברים ללישה. לשים עד ליצירת בצק אחיד. הבצק יהיה רק מאד, אך לא דביק. במידה ואתם מרגישים שהבצק דביק, הוסיפו כף או שתיים נוספות של קמח. במידה והוא מרגיש לכם יבש במקצת, הוסיפו רף או שתיים של שמן. מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומעבירים אל המקרר, למשך שעתיים לפחות.

מחלקים את הבצק לארבע ומרדדים אותו, בין שתי גיליונות של נייר אפייה, לעלה בעובי של כחצי ס"מ. בעזרת קורץ עוגיות עגול, יוצרים עוגיות ומעבירים אותן אל תבנית אפייה, על גבי נייר אפייה. במחצית מכמות העיגולים, ניצור חור במרכז. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, למשך כרבע שעה. הפעם, העוגיות לא יזהיבו. להפך, הן אפילו יתבהרו מעט. מוציאים את התבנית ומצננים את העוגיות היטב. שימו לב – כל עוד העוגיות חמימות, הן מאד מאד עדינות ועלולות להתפורר בקלות. לאחר הצינון, הן מתייצבות.

12443446_10153931727394774_1793986921_o

חג פורים שמח!

עכשיו מגיע תורו של החלק האמנותי. תבחרו כל ריבה שאתם אוהבים (ממליצה לכם על כיוון פירות היער), מירחו מעט מן הריבה על עוגייה עגולה והניחו מעלייה, עוגייה נוספת. הפעם, אחת עם חור במרכזה. מעט אבקת סוכר מעל ואני מבטיחה לכם הנאה צרופה!

מאחלת לכם שתזכו במשלוחי מנות לרוב. זה אומר שיש לכם שפע של אנשים שאוהבים אתכם.