נשבר לי!!!

זה קרה שוב. רגע אחד של חוסר בשימת לב ואכלתי אותה. יכולתי ממש לראות את זה מתרחש ולא הצלחתי למנוע בעד זה מלקרות. ציפיתי מעצמי להיות ערנית יותר. אבל גם עכשיו, במבט לאחור, ברור לי לגמרי שאני לא אצליח לעמוד בפני הקסם האין סופי. זה כמעט אבוד מראש.

בפעם השנייה, תוך פחות מחצי שנה, הדרדסית ניפצה לי את מסך המחשב. ואיזה כאב לב. כן, ההוצאה הכספית בהחלט מיותרת כרגע, אבל זה לא היה זה. הידיעה שאני נשארת נטולת היכולת לכתוב בחופשיות ובפרטיות שלי, לרוב, אחרי שכולם הולכים לישון והשקט בבית מתחלף בנקישות האצבעות על המקלדת. עכשיו, אני נתונה לרחמיו של יורש העצר.

כן כן. אני יושבת בחדר שלו ברגע זה וכל כך מתפתה לשוטט במחשב שלו ולגלות מה עושים בני עשרה בזמנם החופשי (ברור לי לגמרי מה הם עושים וזו הסיבה שאין סיכוי שאני בכלל זזה מילימטר מהגיליון שלי. יש גבול גם לסקרנות שלי) אבל רגע, הייתי באמצע סשן בכייני וקורע לב, על איך קטנטנה בת כמעט שלוש, עשתה תנועה אחת לא נכונה וריסקה את המחשב הנייד של אמא שלה.

ועכשיו יש לי חודש וחצי, לכל הפחות, להיות נטולת מחשב. (למעלה מ 60% הפרשי עלויות בין תיקון המסך בארץ, לבין ייבוא של מסך מסין. תעשו אתם את המתמטיקה. אני אשב פה בצד ואתבכיין..) אבל, אם להסתכל על חצי הכוס המלאה (תמזגו לי שם משהו טוב, נשבר לי מסך המחשב, למען אלוהי המדיה!!) יש לי הרבה יותר זמן לבלות במטבח.

טוב, ברור לי שכבר הבנתם מה קורה לי, כשיש לי זמן פנוי ומטבח מצויד לעילא…

PhotoGrid_1448823056603גלילת בשר חגיגית

חבילת בצק פילאס
250 גרם בשר בקר טחון
250 בשר הודו טחון
תפוח אדמה גדול. מבושל, קלוף ומעוך.
1 ביצה
4 שיני שום כתושות
2 כפות שיבולת שועל גרוסה
חצי צרור כוסברה, קצוצה דק
כפית גדושה מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
לציפוי:
1 ביצה
שומשום

בקערה, מכניסים את כל חומרי המלית ומערבבים היטב, עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים בצד, למשך כרבע שעה, להתגבשות החומרים.

פורסים את בצק הפילאס, לכל אורכו. חוצים אותו באמצע.

מחלקים את עיסת הבשר לשתיים ומפזרים אותה באופן אחיד, על פני כל הבצק. משאירים באחד מצידי הבצק (בקו האורך, לא הרוחב) שוליים ברוחב של כשני סנטימטרים. מתחילים לגלגל את הבצק (מן הצד שלא השארנו בו שוליים) ומהדקים בעדינות, מדי כל סיבוב. מעבירים את הגלילה אל תבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על התהליך, גם עם מחצית הבצק הנוספת.

מורחים את הגלילות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס, למשך כארבעים דקות ועד שהגלילות מזהיבות.

אני מכינה לצד הגלילות הללו, רוטב פטריות סמיך וטעים.

בצל בינוני, פרוס לרצועות דקות
סלסלת פטריות שמפיניון
2 יחידות פטריות פורטבלו, גדולות
כוס מים רותחים
כף קמח
כף סוכר
כפית גדושה מלח
1/4 כפית פלפל גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

במחבת גדולה, על אש גבוהה, מאדים את הבצל בשתי כפות שמן, עד שהוא מגיע לשקיפות. מנקים את שני סוגי הפטריות וחותכים אותן לקוביות גדולת (2*2 ס"מ). מוסיפים אותן אל המחבת ומערבבים , עד לריכוך. בינתיים, מוסיפים לכוס המים הרותחים, את הקמח והסוכר ומערבבים היטב. חשוב לשים לב שהקמח נמס היטב ולא נשארים גושים. מעבירים את הנוזל אל המחבת ומערבבים שוב, היטב, עד שכל החומרים מתמזגים. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול. מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות.

מגישים פרוסות מן הגלילה ומוזגים מעל מן הרוטב. טעים במיוחד, לצד סלט ירוק.

מודעות פרסומת