שלח לחמך…כי בבוא היום תמצא עוגה
אני מאד אוהבת לרקוח בעצמי מתכונים. אין סיפוק גדול יותר, מלראות איך נבירה ברשת ושיטוטים אחרי מרכיבים חדשים וכתבות מזון, הופכת למתכון חדש. כזה שמתגלה כהצלחה. בעצם…יש סיפוק גדול מזה. כשחברה יקרה, פונה ומתייעצת לגביי מתכון כזה.
לפני כמה שבועות, שאלה אותי אחת החברות היקרות שלי, אנה (אשת אשכולות מקסימה, שהיא גם סבונאית בחסד), אם אני יודעת איך מכינים חלב שקדים. בתוך כל מחקרי השיפור העצמי שלי, נברתי גם בתחליפי חלב ומצאתי דרכים מעניינות וחלופיות, למי שלא יכול, או לא רוצה, לשתות חלב פרה. (ולמען הסר ספק, אני אוהדת מוצרי חלב מושבעת). אחרי שיחה קצרה, אנה התפנתה לה, להכין למשפחתה חלב שקדים מזין וטעים ואני..הייתי מרוצה לגמרי.
אגב, אם ממש מתחשק לכם להכין חלב שקדים בעצמכם, תוכלו לשים בקערת מעבד המזון (או הבלנדר) 1 כוס של שקדים טבעיים (לא קלויים. אלה עם הקליפה יהיו מצוינים), 3 כוסות מים בטמפרטורת החדר, ושתי כפיות סילאן. אחרי שתעבדו את הכל לתערובת אחידה, תוכלו לסנן את הנוזל שהתקבל ולהעבירו דרך בד טטרה, או שתוכלו לאחסן אותו במקרר במשך הלילה. למחרת, כשתיצקו אותו לכלי אחר, בלי לערבב, יישארו רוב המשקעים בכלי הראשון. וזהו. יש לכם חלב שקדים טבעי, טעים וכזה שעלותו פחותה בהרבה, מזה שנרכש בחנות.
כמה ימים לאחר מכן, באחת משיחות הרשת הקבוצתיות שלנו (אתם לא רוצים לדעת. אנחנו חבורה של נשים מדליקות, אבל אתם תתחרפנו אם תקשיבו לנו) אנה מספרת לנו שעכשיו, אחרי שהכינה חלב שקדים, היא נשארה עם כמות מכובדת של שקדים גרוסים ולא אהבה את המחשבה על השלכתם אל הפח והיא תוהה אם יש לנו רעיונות בשבילה.
כן. המשפט הזה היה בשבילי, בערך כמו לשאול את ווספוצ'י, אם מתחשק לו לגלות יבשת חדשה. זכרתי לטובה עוגת שזיפים מוצלחת שאפיתי כמה פעמים ואל תשאלו אותי איך, אבל משהו אמר לי שהחיבור של השזיפים עם השקדים, יניב תוצר מוצלח אפילו עוד יותר. למקרה שהיה לכם ספק…צדקתי.
עוגת שקדים ושזיפים
מחממים תנור, לחום של 180 מעלות צלזיוס. חוצים ומגלענים את השזיפים ומניחים אותם בקערה. מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון ושתי כפות מהאלכוהול האהוב עליכם (אני אוהבת להשתמש בברנדי, או רום). מערבבים היטב ומשהים בצד. בקערת המערבל, מקציפים את הביצים והסוכר במשך דקותיים ומוסיפים את השמן, בזרם איטי ואחיד. ממשיכים להקציף, עד לקבלת בלילה בהירה ותפוחה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לסירוגין את הקמח, תערובת השקדים הגרוסה, הנוזלים והמלח. מעבדים רק עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית ששומנה קלות. עכשיו הגיע תור השזיפים. מניחים אותם על הבלילה, כשפניהם כלפיי מעלה. אין צורך להשקיע אותם בבלילה. הם כבר יעשו זאת בעצמם. מעבירים את התבנית אל התנור ואופים במשך כארבעים דקות, עד שפני העוגה מזהיבים וסכין שננעץ בעוגה, יוצא לח ופירורי.