שנה חדשה – עוגות חדשות

תקופת החגים, תמיד מרגישה לי פחות חגיגית מלרוב האנשים. יש משהו מאד מעצים בעצמאות והתמודדות עם אתגרים, אבל יש גם משהו מאד ריק, בלחוות את החגים, לבד. נכון, יש לי ילדים. שלוש פקעות של אושר מופלא (שמגיע לפעמים לצדיבלים של עצבים, אבל לרוב, אני הרבה יותר מרוצה, מאשר חשה דחף להדביק אותם לתקרה, באיזולירבאנד..) ואני שומעת לא מעט את המשפט שכבר נשחק עד עפר "יש מי שאין לו גם את זה" (כן אמא…אני יודעת כמה ברת מזל אני..) אבל כששנה חדשה מתייצבת לה בפתח, אני הופכת לדמות מכונסת. היתרון, אני עושה הרבה פחות רעש. ID-10021411

השנה, החלטתי לנסות להתעלם מתחושות הבדידות (האובך המחריד שהכריז פשיטה, די עוזר לי למקד את הטמפרמנט, בחלק היותר עצבני וחסר סבלנות שלי) ולרכז את עצמי באנשים שכן מקיפים אותי. חברים מדהימים, שגם אם הם ברובם ווירטואליים, ברוב ימות השנה, הם מה שמניע אותי להרגיש הרבה פחות לבד. חבורה של מחופפים מקסימים, שגורמים לי למצוא את עצמי פורצת בצחוק (ומעירה את הקטנטנה, ברבע לחצות) גם כשאני לבד. דבורים יקרות שלי, אני אוהבת אתכם.

ועם האנרגיות הללו, החלטתי לקבל את השנה החדשה בעוגות שכל כולן אני. ישבתי קצת מול הרשת, מקבלת השראה מכל הטוב והשפע שיש שם בחוץ, הצצתי בארונות המטבח ובמקרר ואיכשהו, יצא שבמקום עוגה אחת, רקחתי שתי מתכונים לעוגות מעט שונות, אבל כאלו שאיתן, יהיה הרבה יותר מתוק להתחיל את השנה.

20150910_204051עוגת סילאן ותפוחים

150 גרם סילאן
3 ביצים
100 מ"ל שמן קנולה
240 מ"ל תה פושר, מחוזק
100 גרם רסק תפוחי עץ
50 גרם סוכר חום
300 גרם קמח
כף אבקת אפיה
כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפות טחינה גולמית
כפית קינמון
כפית גרידת לימון

בקערת המערבל, מעבדים את כל החומרים, על פי סדר הופעתם, עד לקבלת מסה הומוגנית. מחלקים את התערובת בין שתי תבניות "אינגליש-קייק" ששומנו קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס, למשך כ 35 דקות, או עד שסכין הננעצת פנימה, יוצאת לחה ופירורית.

20150911_184722עוגת תפוחים ושקדים, בניחוח קפה

4 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
120 מ"ל שמן קנולה
100 גרם רסק תפוחי עץ
2 כפות טחינה גולמית
כפית ווניל
כפית גדושה אבקת קפה נמס
240 מ"ל תה מחוזק
300 גרם קמח
1 כף אבקת אפיה
כפית קינמון
קמצוץ אגוז מוסקט
100 גרם שקדים גרוסים

בקערה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקפה הנמס, הקינמון ואגוז המוסקט. בקערת המערבל מעבדים, במהירות בינונית, את הסוכר והביצים, עד לקבלת בלילה תפוחה. מוסיפים את השמן, בזרם איטי, אך מתמיד וממשיכים לערבל עד שהבלילה מתבהרת. מוסיפים אל הקערה, תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה, את רסק התפוחים, הטחינה, והווניל ומעבדים עד להטמעת כל החומרים. מוסיפים לסירוגין את התה והתערובת היבשה וממשיכים לעבד, רק עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את השקדים הגרוסים ומערבבים בתנועות עטיפה. מחלקים את הבלילה, בין שתי תבניות "אינגליש-קייק" ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס, למשך כ 35 ועד שסכין הננעצת בעוגה, יוצאת לחה ופירורית.

שתהיה לכולנו שנה שכולה ברכות ושמחה! שנה טובה!