שנה חדשה – עוגות חדשות
תקופת החגים, תמיד מרגישה לי פחות חגיגית מלרוב האנשים. יש משהו מאד מעצים בעצמאות והתמודדות עם אתגרים, אבל יש גם משהו מאד ריק, בלחוות את החגים, לבד. נכון, יש לי ילדים. שלוש פקעות של אושר מופלא (שמגיע לפעמים לצדיבלים של עצבים, אבל לרוב, אני הרבה יותר מרוצה, מאשר חשה דחף להדביק אותם לתקרה, באיזולירבאנד..) ואני שומעת לא מעט את המשפט שכבר נשחק עד עפר "יש מי שאין לו גם את זה" (כן אמא…אני יודעת כמה ברת מזל אני..) אבל כששנה חדשה מתייצבת לה בפתח, אני הופכת לדמות מכונסת. היתרון, אני עושה הרבה פחות רעש.
השנה, החלטתי לנסות להתעלם מתחושות הבדידות (האובך המחריד שהכריז פשיטה, די עוזר לי למקד את הטמפרמנט, בחלק היותר עצבני וחסר סבלנות שלי) ולרכז את עצמי באנשים שכן מקיפים אותי. חברים מדהימים, שגם אם הם ברובם ווירטואליים, ברוב ימות השנה, הם מה שמניע אותי להרגיש הרבה פחות לבד. חבורה של מחופפים מקסימים, שגורמים לי למצוא את עצמי פורצת בצחוק (ומעירה את הקטנטנה, ברבע לחצות) גם כשאני לבד. דבורים יקרות שלי, אני אוהבת אתכם.
ועם האנרגיות הללו, החלטתי לקבל את השנה החדשה בעוגות שכל כולן אני. ישבתי קצת מול הרשת, מקבלת השראה מכל הטוב והשפע שיש שם בחוץ, הצצתי בארונות המטבח ובמקרר ואיכשהו, יצא שבמקום עוגה אחת, רקחתי שתי מתכונים לעוגות מעט שונות, אבל כאלו שאיתן, יהיה הרבה יותר מתוק להתחיל את השנה.
בקערת המערבל, מעבדים את כל החומרים, על פי סדר הופעתם, עד לקבלת מסה הומוגנית. מחלקים את התערובת בין שתי תבניות "אינגליש-קייק" ששומנו קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס, למשך כ 35 דקות, או עד שסכין הננעצת פנימה, יוצאת לחה ופירורית.
עוגת תפוחים ושקדים, בניחוח קפה
בקערה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקפה הנמס, הקינמון ואגוז המוסקט. בקערת המערבל מעבדים, במהירות בינונית, את הסוכר והביצים, עד לקבלת בלילה תפוחה. מוסיפים את השמן, בזרם איטי, אך מתמיד וממשיכים לערבל עד שהבלילה מתבהרת. מוסיפים אל הקערה, תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה, את רסק התפוחים, הטחינה, והווניל ומעבדים עד להטמעת כל החומרים. מוסיפים לסירוגין את התה והתערובת היבשה וממשיכים לעבד, רק עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את השקדים הגרוסים ומערבבים בתנועות עטיפה. מחלקים את הבלילה, בין שתי תבניות "אינגליש-קייק" ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלזיוס, למשך כ 35 ועד שסכין הננעצת בעוגה, יוצאת לחה ופירורית.
שתהיה לכולנו שנה שכולה ברכות ושמחה! שנה טובה!
מיכל היקרה, ככה זה בחגים אבל לראש השנה יש דבר מיוחד, כולם מתכווני להתחדשות. ובהתחדשות דברים נולדים, גם מתכונים וגם חיים 🙂 אז שתהיה לך שנה חדשה של התחדשות, אהבה ועוגות טובות
אהבתיאהבתי
אתה רוצה לדעת, עד כמה תקופת החגים לא קלה לי?? עד כדי כך שרק היום הרגשתי מאוששת מספיק, כדי לחזור ולכתוב שוב. אני כל כך מקווה שאיחולייך יתממשו השנה ועוד יותר מכך, שיתגשמו גם עבורך!
אהבתיLiked by 1 person
תודה אמן
אהבתיאהבתי