ביס ראשון של לימודים

זהו. עוד חופש גדול מסתיים. לא זכרתי אותם קצרים כל כך. זה כאילו שבכל שנה, הזמן עושה לנו טריקים ומצליח לחלוף מהר יותר. אני תוהה אם התחושה הזו מלווה כל אחד, כשהוא הולך ומתבגר. מחר, הם יחזרו אל בתי הספר ואני אשאר בבית, עם קטקטית בת שנתיים וחצי, שתאלץ לסבול את הרעפות הדביקי שלי, על כל צעד ושעל שלה ולהתמודד לבד עם אמא קרצייה שלא יודעת להעסיק את עצמה לבד.

ID-10036085גילוי נאות: אני מאד לא אוהבת את העובדה שהחופש מסתיים. נכון, שני המתבגרים שלי מתכסחים בלי סוף. אם זה היה תלוי בהם, זה היה מסתיים בפציעות. אבל העובדה שצמד המפלצתונים הזה ואחותם הקטנה, מסתובבים לי בבית, על שלל צעקות הג'ונגל וקרבות האפוקליפסה, זה החמצן שלי. הרשת שופעת בהגיגי "כמה כיף שהחופש הסתיים" ואני באמת באמת לא מצליחה להבין מה היה לא טוב, בזמן שכולו משפחה?! בשנים שבהן עבדתי בטירוף ובקושי נותר לי זמן של איכות עם ילדיי, הרגשתי כל כך רע עם עצמי. לא הספיקה לי שעה בבוקר, לפני שאני נאלצת להיפרד מהם ולהתחיל יום עבודה סיזיפי ולא נהניתי בכלל, מהעובדה שחצי שעה אחרי שאני חוזרת מהעבודה הביתה, מתחילה התארגנות לקראת שינה.

מחר, יתחיל סופרמן על גלגלים שלי, את יומו הראשון בחטיבת הביניים. אחיו הבכור, יעשה צעדיו בשנה שלפני האחרונה בתיכון (איך כל כך מהר אני מגיעה לרגע שבו הוא עולה על מדים?! כאילו שלא מספיקים נדודי השינה שכבר יש לי…) ואין מצב בעולם, שאני משתכנעת לשלב את פיצקולינה בפעוטון. יש לי עוד שנה שלמה של הנאה, בטרם חוק חינוך חובה מאלץ אותי לשלב אותה במערכת החינוך.

הבוקר, החלטתי לפנק קצת את קופיפי הבית ולרקוח להם לחמניות "ביס", שיוכלו לקחת איתם מחר, אל בתי הספר. משהו קטן, שיזכיר להם את הבית ואת זו שממתינה להם שם. נכנסתי אל הממלכה שלי וזה מה שיצא:

20150831_161831לחמניות "ביס" של היום הראשון (חלבי)

300 מ"ל מים חמימים
2 כפות סילאן
כף סוכר חום
40 גרם חמאה רכה
20 מ"ל שמן קנולה
850 גרם קמח
כף שמרים יבשים
גביע (150 גרם) יוגורט
1 כף מלח

אל קערת המערבל, מכניסים את המים, הסילאן, הסוכר והשמרים ומניחים להם כשתי דקות, עד לתחילת תסיסה. מוסיפים את הקמח, היוגורט והחמאה ומתחילים לעבד, במהירות בינונית, בעזרת וו לישה. לאחר כדקותיים מוסיפים את השמן ואת המלח וממשיכים לעבד, במשך כשבע דקות. מעבירים את הבצק, אל קערה ששומנה קלות, מכסים ומניחים להתפחה, למשך כשעה.

צרים מן הבצק כדורים בקוטר כארבע ס"מ, מניחים על תבנית, ע"ג נייר אפייה. בראש כל כדור, חורצים X בראש כל לחמנייה, מכסים בעזרת מגבת ומניחים להתפחה נוספת, במשך כארבעים דקות. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות, למשך כרבע שעה, עד שהלחמניות מתחילות להזהיב.

20150831_161846נקודת האור הקטנה שלי – העובדה שזה עניין של שבוע וחצי ויוצאים לחופשת החגים!

שתהיה לכולנו שנת לימודים מוצלחת 🙂