לאפות להם עוגיות – ולברוח
הורות בפעם השלישית. אל תאמינו למה שאומרים לכם, אין תענוג עצום מזה. במיוחד אם איכשהו, הצליח לכם להביא אל העולם את השניים הראשונים, כשהייתם ממש צעירים. זה הבוננזה האמיתי! קיץ. חופש גדול. שני מתבגרים שמתמרנים בין כל מדיה אפשרית, החל מהטלוויזיה שמרצדת תמידית ברקע, דרך קונסולות משחק למיניהן וכלה במחשב (שברוב טימטומי דאגתי שיחובר למסך הטלוויזיה הדק, הגדול והמשוכלל ועכשיו בכלל אין סיכוי שהילד יסכים לצאת מהחדר…) עכשיו, לכו ותבחרו איזו מדיה להחרים לילדים, כשהם מיד יזנקו להבאה בתור..
ואז הגיעה השלישית. עשר שנים (בדיוק), אחרי אחיה הצעיר. בת אחרי שני בנים. כמו לכנס לחנות הצעצועים ולבחור את הבובה היפה והמשודרגת ביותר שיש על המדף. בבת אחת, אני חוזרת אל הילדות ויש לי את הלגיטימציה להשתטות לגמרי. מי יכול להאשים אותי באינפנטיליזם???? זה בשביל הילדה! הבוגרים מעקמים את הפרצוף ואני..נהנית!
הבאז האדיר שצץ בכל פינה ברשת ונתקע לי על צג המחשב, מדבר על פסטיבל לגו פה ופסטיבל דיסני שם (ואני האינפנטילית האולטימטיבית). אז בפעם הראשונה, הצליח לי לגרור את כל השלושה איתי ובילינו יום של כיף בפסטיבל לגו במרכז הירידים בת"א. בכנות – תענוג. הגדולים הסתובבו בין עמדות ה WII וה XBox והקטנה ואני פיזזנו לנו בין עמדת יצירה, לפינת בניה בלגו. זה עלה לי, אבל יצאנו משם עם קופסת "לגו" ובפעם הראשונה ב 16 שנות הורות, יש שם קוביות בוורוד וסגול.
שבועיים אחר כך ואני שוב רוצה לטייל. הילדים…הרבה פחות. ניגשתי אל הדרדסית ולחשתי לה באוזן: "רוצה לנסוע עם אמא ליום כיף של נסיכות????". זהו, הילדה הייתה שלי! עכשיו נשאר לטפל רק בבנים. מה יעזור לי להשתיק אותם לכמה שעות….. ע ו ג י ו ת !
נכנסתי אל הממלכה שלי ורקחתי להם מהמתוקות והטעימות שתמיד מצליחות לעשות את העבודה: עוגיות שוקולד צ'יפס רכות, פריכות, נימוחות וטעימות:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. לקערת המערבל, מכניסים את הביצים ואת שני סוגי הסוכר ומערבלים במהירות גבוהה. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל, עד לקבלת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה ותמצית הווניל ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מכבים את המערבל, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ובעזרת מרית, מעבדים מעט בתנועות עטיפה, עד שהשוקולד מתפזר באופן אחיד בבצק.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת 2 כפות, מעבירים מהבצק אל התבנית. חשוב לדעת, שהעוגיות מתפשטות מאד, כך שרצוי לדאוג לרווח של כשלוש ס"מ לפחות, בין עוגייה לעוגייה. מכניסים את התבנית אל התנור ואופים את העוגיות במשך שבע, עד עשר דקות. אחרי 7 דקות אפייה, תתקבלנה עוגיות במרקם רך ונימוח. עשר דקות אפייה, יביאו את העוגיות למרקם פריך ונפלא.
וככה זה עובד
ארגנתי את הקטנטנה, השארתי תבנית של עוגיות חמימות ובעלות ניחוח שאי אפשר להתעלם ממנו, על השיש במטבח ו….ברחתי. זה עבד.
נראות נהדר, השתמשתי במתכון הזה כשפעם מספר שתיים הגיע הבייתה בטענה שצריך להכין ליום המאה , מאה עוגיות. מתכון מנצח
אהבתיLiked by 1 person